Na kolejne wykłady otwarte upowszechniające wiedzę o prawidłowym odżywianiu się zaprasza Wydział Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW Warszawie. <strong>Najbliższe spotkanie Wszechnicy Żywieniowej, 16 lutego, będzie poświęcone żywieniu w profilaktyce i leczeniu osteoporozy. Wykład wygłosi dr inż. Jacek Bujko.</strong>
13 kwietnia o problemie zaparć, które nękają dzieci i dorosłych będzie mówić dr n. med. Grażyna Rowicka z Instytutu Matki i Dziecka oraz Zakładu Dietetyki SGGW.
18 maja o roślinach wspomagających leczenie cukrzycy i jej powikłań opowie dr hab. Ewa Osińska, prof. SGGW w Katedrze Roślin Warzywnych i Leczniczych na Wydziale Ogrodnictwa i Architektury Krajobrazu.
Podczas ostatniego przed wakacjami wykładu, 15 czerwca, słuchacze dowiedzą się, jak bezpiecznie przechowywać żywność. Przepis zdradzi dr inż. Monika Trząskowska.
Prelekcje odbywają się w trzecią lub drugą (kwiecień) środę miesiąca, o godz. 17.15, w SGGW przy ul. Nowoursynowskiej 159C, na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji (zielony budynek nr 32), w Auli II. Wstęp wolny.
PAP - Nauka w Polsce
kol/ agt/bsz
Fundacja PAP zezwala na bezpłatny przedruk artykułów z Serwisu Nauka w Polsce pod warunkiem mailowego poinformowania nas raz w miesiącu o fakcie korzystania z serwisu oraz podania źródła artykułu. W portalach i serwisach internetowych prosimy o zamieszczenie podlinkowanego adresu: Źródło: naukawpolsce.pl, a w czasopismach adnotacji: Źródło: Serwis Nauka w Polsce - naukawpolsce.pl. Powyższe zezwolenie nie dotyczy: informacji z kategorii "Świat" oraz wszelkich fotografii i materiałów wideo.